דף הבית » מתכון למרק בצל מפנק עם לביבות כרובית ופרמזן
מתכוני בריאות

מתכון למרק בצל מפנק עם לביבות כרובית ופרמזן

מתכון להכנת מרק בצל עם לביבות

השבוע כבר אי אפשר להתווכח – עונת המרקים התחילה, הגשם כבר דופק על החלון ולנו יש מרק בצל על האש. המרק האהוב עלינו בכל הזמנים הוא מרק בצל – בדרך כלל מוגש עם לחם לבן מרוח בחמאה ומלא גבינה מומסת עם אחוז שומן גבוה. אך המטרה שלנו היא כמובן לצלוח את החורף הזה בדיוק כמו שנכנסנו אליו – עם אותו הג’ינס.

כמובן שאי אפשר לא לקחת את את מרק הבצל שלנו רמה אחת למעלה, אז למה לא להעשיר אותו בעוד קצת סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ולהוסיף לו אקסטרה קיק עם לביבות כרובית ופרמזן שהחליפו את הלחם.

מתכון להכנת מרק בצל עם לביבות
הכנה וצילום: הדס ומעין לפידות

מתכון להכנת מרק הבצל

מצרכים ל4 מנות מרק

  • 1/2 קילו בצל חתוך לטבעות / רצועות דקות
  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 מ”ל יין לבן
  • 20 גרם אבקת חלבון WHEY ללא טעם או קמח כוסמין
  • כפית (5 גרם) קורנפלור
  • 1 כף (15 מ”ל) חומץ בלסמי
  • 4 כוסות (ליטר) ציר ירקות או בקר או עוף
  • 1 כף סוויטנגו (תחליף סוכר) או סוכר
  • תבלינים : טימין , 1/2 כפית פלפל שחור ,1-2 כפיות מלח ים אטלנטי.
מתכון להכנת מרק בצל עם לביבות
הכנה וצילום: הדס ומעין לפידות

אופן הכנת מרק הבצל

  1. מחממים בסיר כף שמן זית, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית מלח ים אטלנטי
  2. מטגנים 1 דק’ לפתיחת התבלינים.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הבצל לסיר ומבשלים עד שהבצל מתחיל להשחים. ממשיכים לקרמל את הבצל במשך 30 דקות תוך הוספת מעט מים בכל פעם שהבצל מתחיל להיחרך קלות
  5. לאחר שהבצל התקרמל, מוסיפים את הקמח או אבקת החלבון ומערבבים במהירות כ-דקה עד שאין גושים.
  6. מוסיפים את היין, חומץ הבלסמי והטימין ומבשלים כ2-3 דקות על להבה נמוכה.
  7. מוסיפים את הציר (1 ליטר) ומביאים לרתיחה, כשרותח, מנמיכים את האש.
  8. בצד, מערבבים כפית קורנפלור עם מים להמסה ומוסיפים למרק.
  9. ממשיכים לבשל כ-20 דקות, בודקים תיבול ומגישים!
להמשך קריאה:  מתכון להכנת אושפלו פרגיות עם אורז כרובית והמון חלבון
מתכון להכנת מרק בצל עם לביבות
הכנה וצילום: הדס ומעין לפידות

להכנת לביבות כרובית ופרמזן (16 לביבות)

מצרכים ואופן ההכנה

  • 100 גרם כרובית טריה קצוצה / קפואה טחונה ומסוננת היטב.
  • 30 גרם פרזמן מגורר
  • מערבבים את המצרכים ויוצרים לביבות דקות דקות לפי מספר הסועדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ5-10 דק’. כאשר צד אחד שחום , הופכים את הלביבות.
  • הלביבות רכות עם ניחוח גבינתי, ניתן לתבל בפפריקה, תבלין טוסקנה או מה שבא לכם.

ערכים תזונתיים למרק

  • 654 קלוריות
  • 40.6 גרם חלבון
  • 73.8 גרם פחמימה מתוכם 8.3 גרם סיבים תזונתיים
  • 15.2 גרם שומן

ערכים תזונתיים ללביבה

  • 34 קלוריות
  • 2.9 גרם חלבון
  • 1.2 גרם פחמימה מתוכם 0.4 גרם סיבים תזונתיים
  • 2 גרם שומן

ערכים למנה – קערת מרק עם 4 לביבות

מתכון להכנת מרק בצל
הכנה וצילום: הדס ומעין לפידות

בתאבון!

הדס ומעין לפידות

מעין והדס לפידות, תאומות זהות (אשכרה זהות!), דיאטניות קליניות ובעלות המותג HM. כבר מגיל צעיר אהבנו לאכול ולבשל, אנחנו מאמינות שאוכל צריך להיות מזין אך גם טעים ומעניין. התפיסה התזונתית שלנו משנה את קו המחשבה שדיאטה זה משעמם. שמחות להכניס אתכם למטבח שלנו עם מתכונים הפורצים את גבולות הדימיון!

קחו את הידע שלכם ברצינות

קבלו את כל הכתבות החדשות מבית איירון סיינס בנושא כושר ותזונה
אחת לחודש, ישירות לתיבת המייל שלכם!